Проти автокефалії УПЦ подано три позови до Верховного суду: хто виступив за скасування томосу
Категорія
Україна
Дата публікації

Проти автокефалії УПЦ подано три позови до Верховного суду: хто виступив за скасування томосу

Проти автокефалії УПЦ подано три позови до Верховного суду: хто виступив за скасування томосу
Джерело:  online.ua

Три представника Української православної церкви Московського патріархату подали позови до Верховного суду. Позивачі вимагають визнати незаконним і скасувати рішення українського парламенту про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.

У державній судовій адміністрації уточнили, що позови проти Томосу подали "Релігійна громада Української православної церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая" бердянської єпархії міста Бердянська Запорізької області і Городницький Свято-Георгіївський чоловічий ставропігійний монастир. Їх заяви будуть розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін на підставі наявних матеріалів - засідання пройдуть в 60-денний термін.

Також позов проти Томосу подав священик УПЦ МП єпископ Гедеон (Юрій Харон). Його заява буде розглянута 27 листопада з викликом сторін.

Нагадаємо, Московський патріархат виступає категорично проти незалежності української православної церкви. У Росії вважать незаконним рішення Константинопольського патріархату, з яким Москва вирішила розірвали відносини. Російська сторона також висуває ряд загроз патріарху Варфоломія, називаючи його "розкольником" за історичне рішення по УПЦ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що автокефалію УПЦ обговорюють в Росії також на рівні вищої влади. З цього питання Путін навіть скликав екстрене засідання ради Федерації РФ, на якому наказав таємно встановити в українських храмах МП спецназ, щоб "захищати православних".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?