Проти Порошенка подали позов за втручання в справи церкви: адміністрація президента відреагувала
Категорія
Україна
Дата публікації

Проти Порошенка подали позов за втручання в справи церкви: адміністрація президента відреагувала

Проти Порошенка подали позов за втручання в справи церкви: адміністрація президента відреагувала
Джерело:  online.ua

В Окружний адміністративний суд Києва подали позов проти президента України Петра Порошенка за втручання в справи церкви. Позивачем стала громадська організація "Неурядова організація верховенства права", яка вважає, що в повноваження глави держави не входить церковна діяльність.

У прес-службі суду повідомили, що по даній справі відкрито провадження - перше підготовче засідання призначене на 13 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

У позові проти Порошенка позивачі просять суд встановити "відсутність компетенції (повноважень) голови держави втручатися в діяльність церкви і релігійних організацій". Йдеться про звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні, яке в подальшому підтримала Верховна Рада відповідною постановою.

В адміністрації Порошенко вже прокоментували позов проти президента України. Там назвали його звернення до Константинополю питанням національної безпеки.

"Боротьба за надання Українській православній церкві томосу на автокефалію є питанням національної безпеки, тому діяти в цій ситуації - це не право, а обов'язок президента", - прокоментував на своїй сторінці в соцмережі позов проти Порошенка його прес-секретар Святослав Цеголко.

У адміністарції українського глави впевнені, що за цим позовом стоїть Росія, яка не може змиритися з правом українців на власну Церкву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет пояснив, чому Росія категорично проти незалежності української церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?