Проти Трампа почали нове розслідування через ймовірні зловживання на виборах
Категорія
Світ
Дата публікації

Проти Трампа почали нове розслідування через ймовірні зловживання на виборах

Проти Трампа почали нове розслідування через ймовірні зловживання на виборах
Джерело:  online.ua

Проти 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа почнуть нове адміністративне розслідування, пов’язане з ймовірними політичними зловживаннями на виборах. Процес може перейти в кримінальну площину за рішенням прокурора, вважають посадовці штату Джорджія, які розпочали вивчення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC News.

За даними державного секретаря штату Бреда Раффенспергера, колишній президент намагався тиснути на нього для “знаходження” голосів, необхідних для перемоги в регіоні.

“Розслідування носить ознайомлювальний і адміністративний характер. Будь-які подальші юридичні зусилля будуть залишені на розсуд генерального прокурора”, – цитує телеканал речника секретаря Волтера Джонса.

Розмова, яка стала приводом для розслідування, відбулася 2 січня. Трамп під час бесіди з Раффенспергером нібито звернувся до нього з вимогами “знайти голоси для скасування результатів у штаті”. Необхідна їх кількість сягала 11 870.

Команда юристів Трампа водночас висловила здивування щодо такого розвитку подій. Його адвокат Джейсон Міллер прямо заявив, що у розмові двох посадовців не було нічого протизаконного.

“Якщо Раффенспергер не хотів отримувати такі дзвінки, то йому не слід було ставати держсекретарем штату. Єдина причина, чому це все стало публічним – спроба Раффенспергера назбирати собі політичні бали”, - зазначив він.

Нагадаємо, Дональд Трамп програв вибори на користь кандидата-демократа Джо Байдена та залишив Білий дім 20 січня. Цьому передував сумнозвісний мітинг його прихильників у Вашингтоні, який завершився погромом у будівлі Капітолію, арештами учасників та повномасштабним розслідуванням про спробу захопити владу.

Як повідомляв ONLINE.UA, процес імпічменту колишньому президенту США Дональда Трампа в Сенаті розпочнеться вже 9 лютого, а розгляд справи призначено на 12 число. За кілька днів до засідання до сенаторів з раптовим проханням звернувся адвокат Трампа Девід Шон. Він попросив призупинити процедуру винесення імпічменту своєму клієнтові або ж прискорити процес, оскільки в суботу, 13 лютого, не зможе брати участь в розгляді, оскільки святкує Шабат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?