Противник Путіна Навальний викликав гнів своїми планами по Криму і Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Противник Путіна Навальний викликав гнів своїми планами по Криму і Україні

Противник Путіна Навальний викликав гнів своїми планами по Криму і Україні
Джерело:  Ехо Москви

Відомий російський опозиціонер і засновник Фонду боротьби з корупцією  Олексій Навальний заявив, що в разі обрання його президентом Росії  він буде працювати над реальним виконанням Мінських угод, але дав зрозуміти, що не збирається повертати Крим Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Росія повинна зробити, і Росія зробить з президентом Навальним - це виконання Мінських угод. Якраз одна з тих речей, про які ми говорили: Путін про це говорить постійно, але не виконує. Мінські угоди повинні бути виконані, і це буде першим кроком до того, щоб з Росії почали знімати санкції", - сказав російський опозиціонер.
За його словами, в Криму він збирається провести "абсолютно чесний вільний референдум".


"Що стосується Криму, не існує ніякого іншого варіанту взагалі почати вирішувати цю проблему і щось думати про неї, складати дорожню карту, крім проведення нормального референдуму. Тут моя позиція не змінилася. Значить, даємо час всім агітувати хоч греблю гати, абсолютно чесний вільний референдум. Ми розуміємо реальне волевиявлення жителів Криму, після цього починаємо щось робити", - зазначив Навальний.
Читайте також: Путін зібрався правити Росією вічно - соратник Навального назвав причину
Він додав, що проблема Криму не буде вирішена протягом багатьох років.
"Однак же, в цілому щодо швидкості вирішення кримської проблеми і взагалі замирення з Україною я налаштований скептично. Я вважаю, що проблема Криму не буде вирішена в десятиліття. Наші з вами внуки і правнуки будуть сидіти і обговорювати, що ж ми будемо робити з Кримом. Те ж саме, що відбувається з Північним Кіпром, той же самий статус Єрусалима і так далі. Є такі проблеми, які якісь політики нам залишили і які вирішити швидко, ефективно і до взаємного задоволення не представляється можливим. Я боюся, що Крим - одна з таких проблем", - сказав опозиціонер.
"Що така, ось, незагойна рана і що реально потрібно вирішити, це взаємини з Україною. Ми створили собі велику ворожу державу, величезну, з населенням в десятки мільйонів чоловік. Ось тут потрібно, дійсно, зробити багато, повторюся, почати з виконання Мінських угод", - додав Навальний.
Заяви Навального викликали критику в мережі.




Як повідомляв ONLINE.UA, один з лідерів російської опозиції Олексій Навальний впевнений, що президент РФ Володимир Путін розв'язав війну в Україні для того, щоб відвернути росіян від внутрішніх проблем країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?