Противник Путіна Навальний зробив нові скандальні заяви щодо Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Противник Путіна Навальний зробив нові скандальні заяви щодо Криму

Противник Путіна Навальний зробив нові скандальні заяви щодо Криму
Джерело:  Meduza

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний, який братиме участь у виборах президента Росії, зробив нові скандальні заяви щодо Криму, сказавши, що окупований півострів є територією Російської Федерації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
Навальний заявив, що в разі його приходу до влади в Росії, в Криму буде проведено "найчесніший референдум на світі".
"Ми починаємо з того, що проводимо там найчесніший референдум на світі - з міжнародними та російськими спостерігачами, з тривалим часом для агітації всіх сторін, з випуском з в'язниць всіх, кого закрили за те, що вони не згодні приєднуватися. І результати цього референдуму будуть відправною точкою для того, щоб зробити дорожню карту і зрозуміти, як взагалі цю проблему вирішувати", - сказав він в інтерв'ю виданню.
За його словами, рішення проблеми Криму затягнеться на довгі роки.
"Я вже багато разів сказав: проблема Криму не виглядає такою, що розв'язується, в доступному для огляду майбутньому за будь-якої влади. Як і проблема Північного Кіпру, Фолклендів, або статусу міста Єрусалим", - зазначив Навальний.
Читайте також: Л ідер російської опозиції "оригінально" висловився про війну з Україною
На питання, що має статися, щоб проблема Криму була такою, що вирішується, російський опозиціонер відповів:
"Нічого. Мабуть, час має пройти. Коли буде величезна єдина Європа без віз, і взагалі кордони менше означатимуть, тоді це пройде і заживе. Загояться, я сподіваюся, і відносини з Україною загалом - для цього нам треба виконати Мінські угоди. Тому що зараз Україна - дуже велика європейська держава, ворожа нам. Це грандіозна проблема Росії", - заявив він.
Глава Фонду боротьби з корупцією підкреслив, що у Криму буде невизначений статус ще багато років і це той спадок, який залишає президент Росії Володимир Путін, який окупував півострів в 2014 році.
"Але проблема Криму не виглядає такою, що розв'язується, це спадок, який залишить путінська влада. Тож Крим буде розвиватися повільно, туди ніхто не буде нічого вкладати, у нього буде невизначений статус ще багато, багато, багато років. І наші з вами правнуки будуть вести розмови про те, що з ним робити", - сказав Навальний.
На уточнююче запитання, територією якої держави є Крим, він відповів, що зараз це територія РФ.
"Зараз він є, звичайно, територією держави Росія. Російський бюджет платить там всім зарплати, там працюють органи влади, тому нерозумно було б заперечувати, що це територія Росії. Це не виключає жодним чином незаконність дій по введенню військ і всього іншого", - підкреслив Навальний.
Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Навальний заявив, що в разі обрання його президентом Росії він готовий гарантувати нинішньому главі РФ Володимиру Путіну і його сім'ї недоторканність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?