Процес почався - генпрокурорка Венедіктова виступила з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Процес почався - генпрокурорка Венедіктова виступила з гучною заявою

Процес почався - генпрокурорка Венедіктова виступила з гучною заявою
Джерело:  online.ua

27 квітня  активісти із "Хто замовив Катю Гандзюк" влаштували акцію протесту під вікнами української генпрокурорки Ірини Венедіктової — вони запевняють, що Офіс генпрокурора "злив" справу про розслідування вбивства активістки. Також активісти стверджують, що замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні. Окрім того, вони вимагали пояснень від глави держави Володимира Зеленського. Ірина Венедіктова вже відреагувала на акцію протесту активістів на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, передає ONLINE.UA.

За її словами, правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють в пісочниці, не лякають пенсіонерів.

"Правозахисники - це зовсім про інше. Орган досудового розслідування, відреформована прокуратура і відреформований суд - це не те, 2 роки розслідування, кількість слідчих і прокурорів, що врази перевищує кількість осіб з файерами - це не те, є тільки власне бачення як має бути ..., але це також неточно. 55 томів справи - не цікавить. Ви хочете правди? - Почався процес ознайомлення з матеріалами слідства",- зазначила Ірина Венедіктова.

Як відомо, 27 квітня СБУ офіційно повідомила, що під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою очільника Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. Про це розповів очільник відомства СБУ Іван Баканов.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, 23 квітня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова записала відеозвернення до українців, в якому пояснила особливості справи "Приватбанку" та звернула увагу на те, що її офіс відстоює 1 млрд грн активів держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?