Протягом 3 років на Донбасі зникло безвісти понад 400 людей - Геращенко
Категорія
Події
Дата публікації

Протягом 3 років на Донбасі зникло безвісти понад 400 людей - Геращенко

Протягом 3 років на Донбасі зникло безвісти понад 400 людей - Геращенко
Джерело:  Еспресо

Протягом трьох років конфлікту на сході України на цих територіях зникли безвісти понад 400 людей.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Еспресо".

Як повідомляє прес-центр БПП, Геращенко зазначила, що в рамках Мінських домовленостей пріоритетними для виконання повинні бути безпековий та гуманітарні блоки.

"Доки сьогодні на окупованій території знаходиться 128 заручників, доки ми констатуємо недопуск місії Червоного Хреста до пошуку зниклих безвісти, яких у нас більше 400, український парламент ніколи не сформулює політичний блок", - сказала Геращенко.

Читайте також: Стало відомо число полонених бойовиками і зниклих на Донбасі українців

За її словами, український парламент зможе порозумітися щодо політичного блоку у тому разі, якщо будуть виконані два вказаних блока.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що в Україні не існує єдиної системи обліку зниклих безвісти осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?