Провідна українська легкоатлетка вживала скандальний допінг
Категорія
Спорт
Дата публікації

Провідна українська легкоатлетка вживала скандальний допінг

Провідна українська легкоатлетка вживала скандальний допінг
Джерело:  online.ua

Провідна українська легкоатлетка Наталія Лупу не поїде на чемпіонат світу-2016 в приміщеннях через застосування скандального допінгу мілдронат.
Про це ONLINE.UA повідомили в Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).
Рішення про скасування участі Лупу в змаганнях в Портленді пов'язано з тим, що у Світовому антидопінговому агентстві (WADA) виникли питання до Наталі щодо вживання мілдронату.
Сама Наталя зізналася, що приймала препарат за рецептом лікаря.
"У 2001 році у мене виявили певні зміни в кардіограмі. З тих пір я кожні півроку спостерігаюсь у кваліфікованих лікарів, в тому числі у вченого в області кардіології, доктора медичних наук, професора, члена Нью-Йоркської академії наук Тащука Віктора Корнійовича з Чернівців. Віктор Корнійович веде мене по моєму серцю. Він, а також Диспансер Українського центру спортивної медицини кожні півроку прописували мені мілдронат, оскільки при моєму діагнозі саме цей препарат мені оптимально підходить. Оскільки мілдронат з 1 січня 2016 року було включено до списку заборонених препаратів, я заздалегідь, з середини листопада, завершила його прийом. Цього терміну має вистачити, щоб його складові вийшли з організму і я могла виходити на бігову доріжку і брати участь в змаганнях", - заявила Лупу.
Повідомляється, що відповідні органи ФЛАУ проводять консультації з WADA щодо ситуації, що склалася.
Нагадаємо, що препарат мілдронат був включений WADA в список заборонених з 1 січня 2016 року. На ньому впіймалися багато спортсменів, серед яких і знаменита російська тенісистка Марія Шарапова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?