Провідний військовий експерт оцінив загрозу вторгнення Росії в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Провідний військовий експерт оцінив загрозу вторгнення Росії в Україну

Провідний військовий експерт оцінив загрозу вторгнення Росії в Україну
Джерело:  online.ua

За словами колишнього головнокомандувача військ США у Європі та ведучого війського експерта вашингтонського Центру аналізу європейської політики, генерала Бена Ходжеса, вторгнення Росії до України не є неминучим, але одними своїми заявами Кремль вже багато що зробив для цього.

Джерело: РБК-Україна

Загроза вторгнення Росії в Україну

Ходжес відзначив, що у партнери з НАТО не хотіли би нового конфлікту з Росією.

Очевидно, ми хотіли б, щоб це не перетворилося на розширення існуючого конфлікту. Важливо, що люди за межами України розуміють, що Росія вже вторглася до України і що зараз на Донбасі тривають бої, - підкреслив експерт.

На думку Ходжеса, заяви Кремля націлені на подальшу ескалацію і створення приводу для вторгнення в Україну.

Не думаю, що розширення конфлікту неминуче. Але росіяни багато зробили, щоб це стало можливим. З погляду як нарощування військових можливостей на суші та на морі, так і наратива, їх риторики, - зазначив експерт.

За словами Ходжеса, наразі між Росією та Заходом дуже високий рівень ескалації, який ускладнюється тим, що у Кремлі розраховують на те, що Західні партнери під тиском підуть на поступки у питанні України.

Фото - Pixabay

Небезпека в тому, що Путін діє на настільки високому рівні терпимості до ризику, що потенціал жахливого прорахунку зараз навіть вищий, ніж, гадаю, був тиждень тому, - повідомив експерт.

Аналітик підкреслив, що зараз головна задача, що стоїть перед західними партнерами, це донести до Кремля єдину узгоджену позицію.

Кремль повинен повірити, що ми серйозні. Щоб там не думали: "ми зможемо пережити санкції США, бо інші, як і раніше, відкриті для бізнесу". Це ключове, - заявив Ходжес.

Підготовка Росії до вторгнення в Україну

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.
Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.
Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".
За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?