Провокаційний підручник з історії України прибрали з програми
Категорія
Україна
Дата публікації

Провокаційний підручник з історії України прибрали з програми

Міністерство освіти і науки України
Провокаційний підручник з історії України прибрали з програми

Підручник "Історія. Довідник. Тестові завдання" автора Олександра Гісема

виключили зі шкільної програми в зв'язку з некоректним трактуванням подій Революції Гідності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства освіти і науки України.


У відомстві зазначають, що підручник вилучено з Переліку навчальних програм, підручників і навчально-методичних посібників, рекомендованих МОН України для використання в основній і старшій школі в загальноосвітніх навчальних закладах у зв'язку з численними зверненнями громадськості та ЗМІ.


Посібник було подано видавництвом ТОВ "Азбука" для розгляду комісією з історії Науково-методичної Ради з питань освіти у вересні 2014 року.


"У посібнику, який розглядався комісією, були розглянуті події історії України до 2011 року. Інформації про події, які відбувалися в 2012-2014 роках в Україні, в посібнику не було (оригінал рукопису зберігається в Інституті модернізації змісту освіти). Тобто навчальний матеріал, присвячений подіям Євромайдану, був включений в посібник вже після надання йому грифа про схвалення на використання в навчальному процесі", - йдеться в повідомленні Міносвіти.


Як повідомляв ONLINE.UA, в підручнику вказано, що тільки в Криму і Донецькій області не було мітингів на підтримку Євромайдану.


Нагадаємо,

для підручників з "Історії України" для загальноосвітніх шкіл написали параграф про Революцію Гідності та агресію Росії проти України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?