Прямі переговори з Путіним - Зеленський шокував зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Прямі переговори з Путіним - Зеленський шокував зізнанням

Прямі переговори з Путіним - Зеленський шокував зізнанням
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський визнав існування багатьох форматів спілкування з Кремлем. Він назвав це необхідним для врегулювання ситуації у країні, від чого залежить стабільність всієї Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента, який оприлюднив інтерв'ю виданню Hospodárske.

За словами державного лідера, він має особистий контакт з російським колегою раз на кілька місяців.

"У нас є різні формати спілкування з президентом Путіним – це і "нормандський чотиристоронній формат", і двосторонній формат: коли є така необхідність, ми говоримо напряму. Це допомагає знайти потрібні рішення, важливі не лише для України, але й для всієї Європи", - пояснив Зеленський.

Він звернув увагу на домовленості про транзит газу українською територією, які досягнені минулого грудня. Забезпечення паливом — одна з умов стабільності на європейському континенті.

"Розмовляв із Путіним і 26 липня – напередодні встановлення режиму припинення вогню на сході. І ми маємо найдовший режим "тиші". Комунікація з президентом Росії обмежена, але предметна. Як перфекціоніст я хотів би більшої ефективності від нашого діалогу", - додав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно у Берліні зустрічалися радники лідерів країн "нормандського формату". Українська сторона наголошувала, це повинно стати останньою ланкою на шляху переговорів безпосередньо на рівні лідерів. Утім, кремлівська сторона виступила проти такого "поспіху".

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський провів надважливу зустріч з Жозепом Боррелем — верховним представником Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики. Європейський дипломат розпочав свій візит в Україну у вівторок, 22 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?