Психологи пояснили, чому ностальгія шкідлива для здоров’я
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Психологи пояснили, чому ностальгія шкідлива для здоров’я

Психологи пояснили, чому ностальгія шкідлива для здоров’я
Джерело:  online.ua

Психологи з Південно-Каліфорнійського університету прийшли до висновку, що ностальгія – це змішана емоція, але в повсякденному житті ця суміш виразно негативна, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Вчені вирішили організувати масштабне дослідження та дізнатися, як часто люди можуть піддаватися ностальгії і наскільки інтенсивно вони відчувають цю емоцію.Для участі в експерименті відібрали 230 студентів. Протягом двох тижнів вони заповнювали анкети, в яких відповідали на питання про відносини з друзями і знайомими, вказували досягнення і провали в навчанні і на роботі. Також їх попросили повідомляти про випадкові події, зокрема, про давно забуту і випадково почуту пісню.

"Результати тестів показали, що ностальгію людина може відчувати кілька разів протягом дня. В основному, мова йде про сумні моменти. Виявилося, що в ці дні добровольці відчували себе більш напруженими, пригніченими і самотніми. Також вони були менш задоволені своїм життям, багато роздумували, повідомляли про зниження самооцінки і переживали почуття жалю.Після ностальгічних переживань студенти помічали, що занепокоєння вони відчували і на наступний день", - сказано в повідомленні.

Психологи повідомляють і про позитивну сторону ностальгії. Її відчували люди у дні, коли вони допомагали комусь, чули новини про старих знайомих або відчували натхнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди, які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі. Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?