Психологи пояснили, як колір одягу впливає на наш настрій і продуктивність
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Психологи пояснили, як колір одягу впливає на наш настрій і продуктивність

Психологи пояснили, як колір одягу впливає на наш настрій і продуктивність
Джерело:  online.ua

Дослідницька група Experience Design і вчені з університету Лідса виявили, що одяг різних кольорів має на людину фізіологічну дію і впливає на продуктивність, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати досліджень.

Зазначається, що велика кількість червоного кольору в одязі збільшує частоту серцевих скорочень і впливає на кров'яний тиск. Професійні спортсмени і звичайні люди можуть використовувати цю інформацію під час тренувань.

Окрім того, червоний одяг впливає на сприйняття спортсмена іншими людьми. Вказано, що незалежно від показників, людей в червоних костюмах в 55% випадків вважають головними претендентами на перемогу.

"Синій колір, на противагу червоному, заспокоює і зменшує серцеві скорочення. Оточивши себе ним можна зосередитися перед складною сесією або іншою важливою подією. Припливу ендорфінів і відчуття благополуччя можна досягти, якщо одягнутися в жовтий.Властивостями цього кольору щосили користуються маркетологи в сфері фастфуду: жовті літери "Макдональдса" і Subway, жовтий фон в логотипі "Бургер Кінга" – це повинно викликати у покупця відчуття комфорту і надійності, а компанії – допомагати заробляти", - сказано в повідомленні.

Щоб відновити сили і відпочити, психологи рекомендують нейтральний сірий колір. У поєднанні з синім він дасть мозку максимальне розвантаження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які жінки стали найстильнішими красунями 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?