ПЦУ розвіяла міфи про заборону вакцинації
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ розвіяла міфи про заборону вакцинації

ПЦУ розвіяла міфи про заборону вакцинації
Джерело:  online.ua

Православна церква України позначила свою позицію щодо вакцинації проти коронавіруса. У заяві ПЦУ йдеться, що церква не має ніяких заперечень до вакцинації як до медичної проуедури, але приймати рішення робити щеплення чи ні повинна вирішувати кожна людина самостійно. У ПЦУ нагадали, що вакцинація - справа добровільна, тому примушувати робити щеплення нікого церква не буде. Таким чином представники релігійного співтовариства розвіяли міфи про те, що церква нібито забороняє робити щеплення, на що посилаються противники вакцинації. Що говорить Православна церква України про вакцинацію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву церкви в Facebook.

"Вакцинуватися чи ні? Це питання турбує багатьох. У Православній Церкві України немає ніяких заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ні Божими заповідями, ні принципам християнської віри. У той же час, Церква не буде змушувати когось до вакцинації. Процедура вакцинації повинна бути добровільною і усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене і відповідальне рішення, яке буде спиратися на професійні висновки і рекомендації лікарів, медиків, фахівців, буде враховувати стан здоров'я та інші важливі чинники ", - йдеться в заяві ПЦУ.

В церкви закликали вірян піклуватися про своє здоров'я, та не забувати про оточуючих. Там підкреслили, що священнослужбовці, релігійні діячі не можуть і не повинні брати на себе відповідальність за сертифікації, якість, ефективність, умови транспортування і зберігання доз вакцини, правильність та доцільність для конкретної особи проведення процедури щеплення, оскільки це зона відповідальності системи охорони здоров'я і держави.

"Тому свідомо ставлячись до збереження власного здоров'я та здоров'я оточуючих, розуміючи, що людське життя є дар Божий і має велику цінність, кожен повинен підійти до цього питання відповідально, ретельно зваживши всі «за» і «проти», в той же час пам'ятаючи, що питання вакцинації не є виключно особистим - воно безпосередньо стосується здоров'я всього народу і життя наших ближніх", - підсумували в ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавіруса. Перше щеплення отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює з хворими на коронавірус в Черкаській обласній лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?