Пуски ракет: в Україні поставили під сумнів силу російської зброї
Категорія
Події
Дата публікації

Пуски ракет: в Україні поставили під сумнів силу російської зброї

Пуски ракет: в Україні поставили під сумнів силу російської зброї
Джерело:  online.ua

Український політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький розповів, чому упішне проведення Україною ракетних випробувань поблизу окупованого Криму ставить під сумнів міфологізовану силу зброї Росії.
Таку думку Голобуцький висловив у своєму блозі на ONLINE.UA.
За його словами, особливої ​​реакції на загрози Росії вдарити ракетами по Україні в зв'язку з проведенням ЗСУ ракетних стрільб близько Криму не було ні серед керівництва ЗСУ, ні серед експертів, адже в Росії трапляються проблеми з військовою технікою.
«Власне, саме з цих "технічних причин" не було особливої ​​реакції ні ЗСУ, ні експертного середовища, ані широкої аудиторії на погрози Росії (ГУ Міжнародного військового співробітництва МО РФ)», - сказав Голобуцький.
"Міністерство оборони Росії попереджає, що при виявленні старту ракет в зазначеному районі вони будуть знищуватися силами ППО ЗС РФ. У разі, якщо ракети створять загрозу російським об'єктам, що перебувають у цьому районі території РФ (на суші, на морі і в повітряному просторі), будуть завдані удари для знищення засобів їх запуску", - процитував Голобуцький загрози Кремля на адресу України.

Читайте також: З'явилося яскраве відео гучних ракетних навчань в Україні
«Зауважу, це вони про території "на захід від узбережжя Кримського півострова в межах кордонів територіального моря РФ". Не посоромилися зафіксувати факт окупації», - сказав Голобуцький.
«А російські ЗМІ ще так скромненько додали, що "зазвичай протяжність зони територіальних вод держави становить 12 морських миль або 22,2 км "(в сенсі, на захід, і не тільки, від того ж Кримського півострова - практично до Скадовська). На що їм закономірно було зазначено нашою стороною, що їх території закінчуються з того боку Керченської протоки. А над своїми територіями України має право проводити будь-вчення, хоч парад скайдайверів», - продовжив експерт.
«Точно так само, як Запоребрик має повне право кидати на свої території скільки завгодно супутників, ракет, ракетоносіїв - та хоч тазиків для щів. Ну і возити Кирила з животворящими іконами Сталіна - слова проти не скажемо (але постьобемся обов'язково), - міркує Голобуцький.
«Справа в тому, що російські С-300 і С-400, навіть якщо злетять і не впадуть відразу ж в 100 метрах на п'яного старшину, в принципі не призначені для ураження наземних цілей. Не потрапивши по повітряній цілі, вони самоліквідуються, не долітаючи до землі. А потрапити "керованою по-російськи" російською ракетою по українській ракеті середньої дальності - завдання нетривіальне для російської армії, це не з "Бука" по цивільному величезному лайнеру стріляти», - пояснив експерт.
«Власне, в тому числі і з цієї причини, ЗСУ проігнорували і факт доставки окупантами в Крим близько 10 машин, в тому числі 4-х пускових установок, берегових ракетних комплексів "Бастіон". Номінально їх дальність 300 км, дозволяє накрити і Одесу, і Дніпро, і Запоріжжя, і Маріуполь. Але по факту... », - сказав Голобуцький.


Повний  текст блога Олексія Голобуцького читайте на ONLINE.UA: Пуски украинских ракет: почему молчит Путин

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?