Путін анонсував "приємний" сюрприз всьому світу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін анонсував "приємний" сюрприз всьому світу

Путін анонсував "приємний" сюрприз всьому світу
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін миттєво відреагував на заяву президента США Дональда Трампа про рорзробку гіперзвукової ракети, яка в 17 разів швидше діючих розробок і з якою американці зможуть перемогти будь-якого ворога. Глава Кремля самовпевнено заявив, що РФ готова до появи гіперзвукової зброї в інших країнах. Путін пообіцяв, що незабаром у Росії з'явиться новий вид зброї, призначеної для боротьби з гіперзвуковими озброєннями, завдяки якій росіяни зможуть збивати ракети противника. Про це Путін заявив в ефірі федерального телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

"Мені здається, що ми зможемо приємно здивувати наших партнерів тим, що коли у них це зброя з'явиться, з великою часткою ймовірності у нас з'явиться засіб боротьби з цією зброєю. Зараз збити гіперзвукові ракети не може ніхто, так як швидкості такі, що взяти їх неможливо. В цьому сьогодні і складається «унікальність положення» Росії", - заявив Путін.

Нагадаємо, вперше про розробку в Росії новітньої гіперзвукової зброї, зокрема ракетних комплексів "Сармат" і "Авангард", крилатих ракет з ядерно-енергетичними установками і авіаційного ракетного комплексу "Кинджал", Путін заговорив в своєму посланні Федеральним зборам в березні 2018 року. На ці плани Путіна відреагували в Пентагоні. У США запевнили, що захист США від російської гіперзвукової зброї буде незаперечним, а тодішній міністр оборони США Майк Меттіс назвав стратегію глави Кремля "гонкою озброєнь з самим собою".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пригрозив світу потужним ядерним ударом. 2 червня глава Кремля підписав указ, в якому зазначено, що Росія буде застосовувати ядерну зброю для стримування будь-якого потенційного противника і країн, які вважають Росію потенційним противником, почнуть розгортати балістичних ракет, гіперзвукового зброї і розміщувати ядерну зброю на територіях неядерних держав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?