Путін бреше. 5 головних моментів виступу президента РФ перед визнанням ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін бреше. 5 головних моментів виступу президента РФ перед визнанням ОРДЛО

Путін бреше. 5 головних моментів виступу президента РФ перед визнанням ОРДЛО
Джерело:  online.ua

21 лютого 2022 року очільник Кремля Володимир Путін офіційно заявив про визнання Росією "ЛДНР" — цим рішенням він намагався виправдати військове вторгнення армії РФ в ОРДЛО.

Під час свого звернення російський президент традиційно використовув не лише маніпулятивні тези та погрози, а й відкрито нахабно брехав, перекручуючи факти та вигадуючи те, чого ніколи насправді не було.

Джерело: Вокс Україна

Про що збрехав Путін під час свого звернення до росіян

Загалом, виступ очільника Кремля нагадував нудну лекцію з історії СРСР, під час якої сам "лектор" безсоромно відволікався на погрози та залякування українського народу. Й цього разу не обійшлося без традиційної путінської брехні.

Брехня №1: Торгівля з РФ, ціни на енергоносії та економічні преференції — вкрай вигідні для України

Правда:  В результаті торгівлі з Росією енергоносіями та їх "преференції" наша країна втратила від 33 до 46 млрд доларів. Офіційний Київ недоотримував кошти за транзит та платиі за газ значно дорожче, ніж Європа.
Брехня №2: Росія погасила кредити за всіх колишні республіки СРСР, а тепер Україна претендує на активи СРСР.

Правда:  Кремль добровільно взяв на себе зобовʼязання по виплаті боргів СРСР заради отримання доступу до іноземних активів СРСР. Українська сторона згодилася на договір з Москвою, однак за умови що остання розкриє інформацію про реальну вартість спадщини СРСР. Проте команда Путіна досі ці дані приховує.
Брехня №3: Корупція в Україні "разъела украинскую государственность, всю систему"

Правда: Завдяки Революції Гідності Україні вдалося увійти до числа 25 країн, у яких в 10-річній динаміці зафіксоване статистично значуще зростання згідно з Індексом сприйняття корупції.

Брехня №4: Українські суди передали під зовнішнє управління нібито для активізації боротьби з корупцією

Правда: Судова реформа гарантує участь незаангажованих міжнародних експертів, на яких ніхто не може впливати.
Брехня №5: США відновили в Україні мережу аеродромів і тепер їх можуть використовувати для перекидання військових частин.

Правда: Влада США ніколи не допомагала в модернізації аеропортів в нашій країні. Ба більше, багатьом українським аеропортам потрібна тотальна реконструкція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?