Путін дав російське громадянство бізнесмену з України: з'явився документ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін дав російське громадянство бізнесмену з України: з'явився документ

Путін дав російське громадянство бізнесмену з України: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

підписав указ про надання російського громадянства українському бізнесменові, одному з найбагатших людей світу Едуарду Шифріну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідний документ, опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.


Згідно з указом Путіна, російське громадянство також отримала дочка Шифріна Софія Роза, яка народилася в 2000 році в Великобританії.


Нагадаємо, Шифрін посів чільне становище як бізнес-олігарх в Україні, взявши під контроль приватизовану сталеливарну «Запоріжсталь». Він також є співзасновником «Midland Group», холдингової компанії з головним офісом в Гернсі. Компанія займалася тим, що купувала російське вугілля, віддавала українським сталеливарним компаніям, а натомість забирала готову сталь.


У 2010 році Шифрін увійшов до списку найбагатших людей світу за версією Forbes, його статки оцінювалися в $1,3 млрд. Однак через рік Шифрін покинув список. Володіє будинками в Лондоні і Москві, літаючи туди і назад на приватному реактивному літаку вартістю $20 млн.


Як повідомляв ONLINE.UA, російський бізнесмен, мільярдер Михайло Прохоров завершує продаж всіх своїх ключових активів в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?