Путін дозволив використання нацистської символіки - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін дозволив використання нацистської символіки - перші подробиці

Путін дозволив використання нацистської символіки - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін підписав закон, що знімає заборону на використання нацистської символіки і атрибутики в науці, мистецтві і літературі, якщо в них немає пропаганди або виправдання нацизму.

Даний документ 2 грудня опубліковали на офіційному порталі правової інформації РФ, передає ONLINE.UA.
Варто зазначити, що зміни вносяться до статті закону «Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та закон «Про протидію екстремістській діяльності». Згідно з текстом документа, демонстрація нацистської або схожої з нею до ступеня змішування символіки допускається у випадках, коли «формується негативне відношення до ідеології нацизму».

Як відомо, щев листопаді закон був прийнятий Держдумою в остаточному читанні. У травні повідомлялося, що кількість випадків притягнення до відповідальності за використання нацистської символіки в Росії значно зросла. Так, за 2018 рік до відповідальності за статтею 20.3 КпАП («Пропаганда та публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки») притягли 1639 росіян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у вчинках президента Росії Володимира Путіна проглядається схожість з діями голови Третього Рейху Адольфа Гітлера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?