Путін готовий піднімати ставки - експерт пояснив, до чого готуватися українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готовий піднімати ставки - експерт пояснив, до чого готуватися українцям

Путін готовий піднімати ставки - експерт пояснив, до чого готуватися українцям
Джерело:  interfax.com.ua

6 вересня стало відомо, що проросійські сили безсоромно обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки з автоматичного станкового гранатомета. Цього ж дня вони вдруге порушили перемир'я, відкривши вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів ООС неподалік Причепилівки на Луганщині, –протягом дня загинув один боєць ЗСУ та ще один був поранений. Політичний експерт та колишній очільник МЗС України Павло Клімкін звернув увагу на те, що порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків, що призвело до загибелі одного українського військового і поранення ще одного, це дуже чіткий сигнал від очільника Кремля Володимира Путіна, що він уже готовий піднімати ставки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, це очікувано. І це порушення припинення вогню не з боку бойовиків, а безпосередньо з боку Москви. Москва бачить, що сценарій з припиненням вогню не працює. Вона хотіла його використовувати для того, щоб демонструвати: "начебто безпеку досягнуто, тепер давайте швидше рухатися до виборів за сценарієм Москви. Можливо, також хотіла витиснути ще поступки не тільки по Донбасу. Не виключено, що це стосувалося, наприклад, обіцянок щодо води в Крим, хоча б частково, і т.д. Але зараз вона бачить, що це не працює, і це дуже чіткий сигнал від Москви, що вона готова піднімати ставки", - наголосив Павло Клімкін.

Український дипломат звернув увагу на те, що раніше попереджав: якщо Путін побачить, що його тактика не працює, на початку вересня будуть зриви в припиненні вогню. За його словами, це підтверджує так званий ультиматум з боку ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна відкривати вогонь. Колишній міністр також нагадав про необхідність телефонної розмови лідерів у нормандському форматі для обговорення ситуації на Донбасі і спільного тиску України та її міжнародних партнерів на РФ.

"Я вважаю, що треба не гратися з термінами, а працювати з нашими друзями і партнерами, і не тільки з Німеччиною і Францією, але в першу чергу з ними, як сторонами Нормандського формату, для того, щоб спільно тиснути на Росію. І, звичайно, двосторонні контакти мають сенс тільки з Росією, оскільки все це йде з Москви. Але, звичайно, телефонна розмова в Нормандському форматі зараз би дуже знадобилася для того, щоб тиснути на Путіна", - заявив експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна підловила команду Путіна на новій брехні щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?