Путін готує новий удар по Україні: СБУ оприлюднила гучні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Путін готує новий удар по Україні: СБУ оприлюднила гучні деталі

Путін готує новий удар по Україні: СБУ оприлюднила гучні деталі
Джерело:  rbc.ua

В СБУ заявили, що Російська Федерація на чолі з президентом Володимиром Путіним готувала масштабну дестабілізацію ситуації в Україні з 15 листопада.
Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".
"СБУ отримала оперативні дані, які викривають плани РФ з масштабної дестабілізації ситуації в Україні. Розвідувальні дані повністю збігаються з вмістом так званого плану першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою "Шатун" - масиву інформації, вилученої з поштової скриньки радника президента Російської Федерації Владислава Суркова - і свідчать про початок його здійснення", - сказав Дублик.
Таким чином Росія хоче спровокувати дострокові парламентські вибори в Україні, відзначили в СБУ.
За задумом провокаторів, 15 листопада нібито почнеться всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада вона продовжиться темою підвищення тарифів.
Читайте також: Розгойдування Харкова і федералізація України: викладена нова пошта сірого кардинала Путіна


За даними СБУ та зовнішньої розвідки, керує реалізацією цього плану перший заступник Суркова Ардзінба, а контакт з політичними рухами і громадськими організаціями в Україні, задіяними в акціях "безпосередньо або наосліп", здійснює громадянин Вірменії Армен Мартиросян.


Провокатори роблять ставку на те, що в Україні відбудуться масові зіткнення, щоб скомпрометувати Україну в очах європейської спільноти і перешкодити впровадженню безвізового режиму з Євросоюзом.


Нагадаємо, що в п'ятницю, 21 жовтня,

літак з тим самим громадянином Вірменії Арменом Мартиросяном на борту вилетів з аеропорту "Жуляни"

. Через 10 хвилин, в 50 км до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка ​​від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ" про негайне повернення літака в "Жуляни". У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі. Літак повернувся, Мартиросяна зняли з борта. О 16.37 лайнер знову вилетів до Мінська і благополучно там приземлився. В авіакомпанії зазначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19:00 вилетів до Білорусі.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Служба безпеки України, проаналізувавши матеріали зі зламаної пошти "сірого кардинала" президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова, дійшла висновку, що вони збігаються з раніше вилученими у сепаратистів Закарпаття документами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?