Путін готує сенсаційну угоду з поділу Сирії: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін готує сенсаційну угоду з поділу Сирії: з'явилися подробиці

Путін готує сенсаційну угоду з поділу Сирії: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилася інформація про договір, який нібито погодили президент Росії Володимир Путін і турецький лідер Реджеп Ердоган, який передбачає поділ Сирії на північну і південну частини.
Про це в своєму блозі на ONLINE.UA розповів директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.
«Нещодавно з'явилася інформація про план (який погодили або повинні були узгодити), певну угоду, щось на кшталт пакту Молотова-Ріббентропа (укладеного сталінським СРСР і гітлерівською Німеччиною, - ONLINE.UA), яку нібито було підписано між Туреччиною і Росією, і в якій передбачається поділ Сирії на північну і південну частини», - заявив експерт.
У той же час він підкреслив, що «поки підтверджень цієї інформації немає, цілком можливо, що це не тільки фейк, але ще і видати бажане за дійсне».
«Однак це дуже цікавий поворот подій, і очевидно, що сьогодні турецький гравець на сирійській шахівниці в значній мірі демонструє готовність брати на себе велику відповідальність за майбутнє Сирії, навіть використовуючи такі витоки інформації», - додав Семиволос.


На його думку, в разі, якщо сирійські повстанці зуміють до кінця року «утриматися в східному Алеппо, а в результаті бойових дій або з заходу, або зі сходу, але коридор до Алеппо буде пробитий - рано чи пізно, постане питання поділу території Сирії».
«І цілком можливо, що та інформація, яка з'явилася зараз як таке невизначене повідомлення в турецькій пресі, може стати реальністю, і Сирія, як єдина країна, перестане існувати», - резюмував він.


Більше  читайте в блозі на ONLINE.UA: В одной из войн Путина зреет громкая сенсация.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?