Путін готується до тривалої війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін готується до тривалої війни проти України

Путін готується до тривалої війни проти України
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки США, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін вже готується до тривалої війни проти України.

Джерело:  CNN

Кремль вже не очікує на швидку перемогу у війні проти України 

В розвідці США вважають, що розв'язана Кремлем війна упродовж найближчих декількох місяців стане непередбачуваною та ще більш напруженною.

За словами директора національної розвідки Авріл Хейнс, наступний етап кремлівської війни проти України виглядає похмуро і невизначено.

Хейнс зазначила, що наступний крок Путіна передбачити буде важко, оскільки кремлівський диктатор стикається з невідповідністю між його амбіціями та поточним потенціалом російських військових.

На думку директора розвідспілки США, ситуація на фронті може змусити Путіна діяти більш рішуче.

Включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва чи потенційно ескалацію воєнних дій, - зазначила Хейнс.

За її словами, розвідувальна спільнота не вірить, що Путін застосує ядерну зброю, якщо не відчує, що Росії загрожує існування.

Генерал-лейтенант Скотт Беррієр, голова Розвідувального управління Міністерства оборони, також окремо заявив, що США не очікують, що Росія найближчим часом застосує тактичну чи бойову ядерну зброю.

При цьому Авріл Хейнс зазначила, що військові плани Кремля далеко не обмежуються одним лише сходом та півднем України.

Фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA

Навіть якщо вони досягнуть успіху, ми не впевнені, що бойові дії на Донбасі фактично покладуть край війні, - зазначила голова розвідки США.

У найближчій перспективі Путін, за її словами, хоче захопити Донецьку та Луганську області, взяти під контроль місто Херсон та потенційно розширити сухопутний шлях у невизнане Придністров'я. Але розвідувальна спільнота вважає, що для досягнення Придністров'я Путіну потрібно буде провести повну мобілізацію всередині Росії, чого він досі не зробив.

Оскільки і Росія, і Україна вважають, що вони можуть продовжувати домагатися прогресу у військовому відношенні, ми не бачимо життєздатного шляху переговорів, принаймні у короткостроковій перспективі, - зазначила Хейнс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?