Путін грається із Зеленським: політолог нарешті пояснив, що замислив Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін грається із Зеленським: політолог нарешті пояснив, що замислив Кремль

Путін грається із Зеленським: політолог нарешті пояснив, що замислив Кремль
Джерело:  24 канал

Минуло уже чимало часу, проте все одно поки не відомо, чи відбудеться зустріч "нормандської четвірки". Політолог Володимир Фесенко звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путіна, як і минулого року, коли обговорювали питання про проведення саміту лідерів нормандського формату, продовжує використовувати ту саму практику – метод затягування. На думку експерта, російський президент просто грається з українським лідером Володимиром Зеленським. Фесенко наголошує, що офіційна Москва відтягує визначення дати зустрічі, шантажуючи Київ та вимагаючи зробити певні дії, наприклад, включити формулу Штайнмаєра в закон про особливий порядок місцевого самоврядування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку політолога, Путін наразі "стоїть на місці і ні кроку назад". А "оскільки Зеленський за темпераментом нетерплячий, то він хоче якнайскоріше вирішити цю проблему".

"Росія затягує визначення дати саміту, намагаючись "грати бажаннями" Володимира Зеленського провести цю зустріч якнайскоріше", - підкреслив Володимир Фесенко.

За словами політолога, український лідер досі плекає ілюзію, що на саміті можна, врешті-решт, розв'язати війну на Донбасі. Бо "перший саміт хоч і став для нього холодним душем, але був хоча б трохи успішним", однак такі надії марні.

Як ужезгадувалося раніше, саміт радників президентів країн "нормандської четвірки" відбувся у Берліні 11 вересня і тривав понад 7 годин. Сторонам вдалося детально обговорити порушення режиму тиші на Донбасі, який окупанти зірвали на 42 день перемир'я. Офіційний Київ наполягав на тому, що зустріч президентів у нормандському форматі необхідно провести якнайшвидше. Після цього очільник ОП Андрій Єрмак заявив, що основним результатом перемовин є домовленість про продовження режиму припинення вогню на Донбасі. Попри провокації, режим тиші буде продовжено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 15 вересня Володимир Зеленський заявив, що переговори лідерів "нормандської четвірки" можуть відбутися після ще однієї зустрічі їхніх радників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?