Путін може розмістити в Білорусі російську ядерну зброю — військовий експерт Олександр Мусієнко
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може розмістити в Білорусі російську ядерну зброю — військовий експерт Олександр Мусієнко

Путін може розмістити в Білорусі російську ядерну зброю — військовий експерт Олександр Мусієнко
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко звертає увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін після завершення переговорів з білоруським диктатором Олександром Лукашенком де-факто натякнув, що в Білорусі незабаром буде розміщена ядерна зброя РФ. Про це Мусієнко розповів кореспонденту online.ua Івану Гриневичу.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Яка була головна мета візиту Путіна до Лукашенка

Як вважає Олександр Мусієнко, російський та білоруський диктатори безперечно обговорювали Україну під час своїх останніх перемовин 19 грудня, однак це не була ключова тема їхньої зустрічі.

Військовий експерт нагадав, що Путін під час пресконференції офіційно підтвердив, що РФ готуватиме білоруських льотчиків на літаках зі спеціальною бойовою частиною.

Ця "бойова частина", цей "особливий компонент" — натяк на те, що йдеться про ядерну зброю. Відповідно це означає, що Путін публічно оголосив про чергову хвилю конфронтації з Заходом. Тобто не тільки з Україною, а й з НАТО, з сусідами Білорусі, з Польщею та Литвою, — наголошує військовий експерт.

Олександр Мусієнко також зазначив, що ще раніше польський лідер Анджей Дуда говорив, що в Польщі потрібно буде розмістити американську ядерну зброю, якщо в Білорусі з'явиться російська.

На переконання політолога, своїми новими провокаціями Путін просто хоче, щоб Захід нарешті погодився на діалог з офіційною Москвою.

Путін не може змиритися з тим, що він зараз у такій ізоляції. Попри те, що він веде агресивну війну проти України та погрожує міжнародній спільноті, — Захід на нього не реагує... Очільник Кремля розуміє, що в нього, окрім ескалації конфлікту, немає жодних інших козирів: ні економічних, ні політичних. В нього залишилися лише погрози ядерною зброєю. От і Путін продовжує це використовувати, — пояснює Олександр Мусієнко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?