Путін хоче відкрити ще два фронти проти України: названі країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін хоче відкрити ще два фронти проти України: названі країни

Путін хоче відкрити ще два фронти проти України: названі країни
Джерело:  online.ua

Росія намагається відкрити проти України нові фронти – на півночі, з боку Білорусі, і на заході – з допомогою Угорщини.
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.
"Путін, безумовно, зацікавлений відкрити західний фронт проти України. Як він зацікавлений відкрити північний фронт — з території Білорусі", — переконаний експерт.
При цьому він підкреслив, що останнім часом "Росія воліє діяти зсередини – зсередини України, зсередини Європейського Союзу, хаотизируя політичну ситуацію".


Читайте також: Віце-президент США зробив гучну заяву про війну в Україні та санкціях проти Росії

В якості прикладу Гончар згадав перемогу "Газпрому", якому вдалося добитися дозволу Єврокомісії "на використання газопроводу OPAL (сухопутної продовження "Північного потоку", по якому газ з РФ може доставлятися в Європу в обхід країн-транзитерів, — ONLINE.UA) на 90% потужності, порушення європейського законодавства".
"Польща подала позов в Європейський суд, Європейський суд, розглянувши цей позов задовольнив вимогу польської сторони і зобов'язав Єврокомісію призупинити дію рішення від 28 жовтня. Але проблема все ще залишається", - додав він.



Експерт визнав, що "в даному випадку Росія може торжествувати, оскільки вона внесла серйозний різнобій як у трактуванні європейського енергетичного права, так і у відносини між двома досить великими країнами-членами Європейського Союзу".
"Росія продовжує робити своє. Тому нам потрібна консолідація українсько-польських зусиль на цьому напрямку. Тут теж виникають проблеми, які, по суті, підкидає в значній мірі Росія – вони потрапляють на благодатний польську політичну підоснову, позицію нинішньої польської політичної верхівки, яка починає через історичні проблеми дивиться на даний відносин з Україною, в тому числі, на співпрацю у різних сферах", - зазначив він.


Читайте також: Плани Путіна: Україні порадили тримати армійський корпус на заході країни

Гончар переконаний, що, "незважаючи на всі ці перипетії, пов'язані зі спробою РФ відкрити західний фронт проти України, нам потрібно намагатися зберегти взаєморозуміння з нашими центрально-європейськими партнерами".
У той же час, він підкреслив, що для Путіна важливим завданням є відкриття західного фронту проти України, "тим більше, що тут є і досить надійний плацдарм, союзник в особі Орбана (президента Угорщини Віктора Орбана — Ред.)".
"Не виключаю, що Росія може штовхати Угорщину на шлях ревізіоністської політики, обіцяючи при цьому різні преференції економічного плану. Беручи до уваги, гіперактивність Росії в інших напрямках, в тому числі дії зсередини Європи, нам потрібно дуже пильно стежити за тим, що буде робити Угорщина", - резюмував експерт.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Путін хоче відкрити західний фронт проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?