Путін і Лукашенко летять в Сочі на невідкладні переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і Лукашенко летять в Сочі на невідкладні переговори

Путін і Лукашенко летять в Сочі на невідкладні переговори
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко летять в Сочі, де проведуть вже третю в цьому році зустріч - переговори пройдуть віч-на-віч. На порядку денному проблеми, які стоять перед країнами.

Джерело: РБК

Точна дата і час зустрічі Путіна і Лукашенка в Сочі поки невідомі. Кремль тільки офіційно підтвердив, що переговори відбудуться на цьому тижні.

Джерела в Москві і Мінську уточнюють, що Путін і Лукашенко будуть обговорювати інтеграцію Росії та Білорусі, щоб до осені завершити роботу над усіма "дорожніми картами".

"З 28 програм - 26 в повній готовності і навіть парафовані профільними міністрами. Робота триває над двома найскладнішими союзними програмами - податково-митної та нафтогазової", - повідомляють наближені до підготовки зустрічі Лукашенко і Путіна чиновники.

По нафтогазовій "союзній програмі" Москва і Мінськ обговорюють, з якого року ціна на газ для Білорусі буде знижена. Також в центрі уваги тема компенсації податкового маневру в нафтовій сфері. Відзначається, що позиція російської сторони полягає в тому, щоб спочатку була проведена уніфікація митних і податкових систем, а потім знижка на газ. Лукашенко поки наполягає на зворотньому.

Переговори Путіна і Лукашенка

З початку 2021 року Лукашенко вже двічі приїжджав до Росії. 22 лютого він зустрічався з Путіним в Сочі, а 22 квітня - в Москві.

Анонсуючи нову зустріч з Лукашенком, Путін зазначав, що буде обговорювати з ним "фундаментальні речі" і "гострі питання".

"Ми зустрінемося ще, остаточно підготуємо документи і на ВДС (засіданні Вищої держради Союзної держави), підпишемо. Ось така ось тактика", - розповідав Лукашенко після останніх переговорів з Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?