Путін і Трамп зробили гучну спільну заяву - в Україні гнівно відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і Трамп зробили гучну спільну заяву - в Україні гнівно відреагували

Путін і Трамп зробили гучну спільну заяву - в Україні гнівно відреагували
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп виступили зі спільною заявою з нагоди 75-ї річниці зустрічі на Ельбі в Німеччині американських і радянських військ, які були союзниками у Другій світовій війні. Вони заявили, що "дух Ельби" є прикладом того, як Росія і США можуть відкласти в сторону суперечки, збудувати довіру і співпрацювати заради спільної мети. Колишній заступник міністра закордонних справ України у 2014 році, дипломатичний радник прем'єр міністра в 2015 - 2016 роках Данило Лубківський обурений заявою Путіна і Трампа - він вважає, що Київ повинен негайно відреагувати на це, так як Росія не має ні історичного, ні морального права привласнювати перемогу у Другій світовій війні, передає ONLINE.UA.

В опублікованій на сайті Кремля і Білого дому заяві Путіна і Трампа йдеться, що зустріч на Ельбі стала передвісником поразки нацистського режиму. У Росії розцінили спільний виступ лідерів Росії і США як важливий крок до потепління відносин між Москвою і Вашингтоном.

"Ця заява дуже символічна. Якщо повернутися до історії, ми згадаємо, які заяви були у країн-переможниць, відносини і Америки, і Великій Британії до Радянського Союзу. І сьогодні, повертаючись до тих великих історичних подій, не можна забувати ті факти і ті можливості, які обіцяє спільне співробітництво, спільні зусилля, спільна боротьба", - прокоментували в Держдумі заяву Путіна і Трампа.

Український дипломат Лубківський вважає, що цей жест Путіна і Трампа не може залишитися непоміченим офіційним Києвом. Він підкреслює, що особисте бажання президента Трампа знайти точки дотику з президентом Путіним не можуть відбуватися ні за рахунок України, ні за рахунок нашого минулого, ні за рахунок нашого майбутнього.

"Київ повинен сказати і Вашингтону, і світу, що Росія не має ні історичного, ні морального права привласнювати перемогу у Другій Світовій. У перемозі радянських сил - кров і смерть мільйонів українців. Не Путіну представляти колосальну жертву нашого народу. Не можна підігравати хворим амбіціям Путіна відчувати себе великою державою. Не можна підігравати російському імперіалізму, який щодня атакує Україну, підриває безпеку Грузії, Молдови та самого Заходу ", - підкреслив дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп і Путін провели переговори і домовилися про тісну і активну співпрацю через G20.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?