Путін копіює Україну: в Росії створять нацгвардію
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін копіює Україну: в Росії створять нацгвардію

Путін копіює Україну: в Росії створять нацгвардію

У Росії слідом за Україною вирішили перетворити Внутрішні війська МВС на Національну гвардію.
Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі Внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію», - сказав він.
За словами Путіна, новий силовий орган «буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН (загін міліції особливого призначення - Ред.), СОБР (спеціальний загін швидкого реагування - Ред. ) тощо".
Своє рішення президент РФ озвучив на зустрічі з главою МВС Віктором Колокольцевим, главою Федеральної служби контролю за обігом наркотиків (ФСКН) Віктором Івановим і командувачем Внутрішніми військами МВС Віктором Золотовим.
Нагадаємо, що в Україні Національна гвардія була створена в 2014 на базі Внутрішніх військ МВС, які брали активну участь в протистоянні з активістами Євромайдана.
Перші загони Нацгвардії були сформовані з добровольців і практично одразу ж взяли участь у зіткненнях з сепаратистами на Донбасі.
Наразі українська Нацгвардія - одне з найбільш підготовлених і екіпірованих силових відомств країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?