путін — лузер. Йому далеко до Сталіна та Гітлера — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

путін — лузер. Йому далеко до Сталіна та Гітлера — доктор психології Василь Мосійчук

путін — лузер. Йому далеко до Сталіна та Гітлера — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Як путін перетворив себе на абсолютного лузера на політичній шахівниці та чому йому ніколи не вдасться стати Гітлером чи Сталіном обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чимало політологів, аналітиків та психологів уже доволі довго намагаються знайти відповідь на запитання, яке хвилює увесь світ: хто такий насправді володимир путін та яка у нього мотивація.

На думку доктора психології Василя Мосійчука, очільник кремля всіляко намагаєаться уподібнитися до своїх попередників-диктаторів — Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна.

Однак це йому ніколи не вдасться.

Чому путіну ще дуже далеко до Сталіна та Гітлера

путін захотів стати Сталіном і знайти Гітлера, однак путін — і не Сталін, і не Гітлер. Йому далеко до цих людей. Він — лузер, адже дозволив красти і вивозити багатства своєї нації в інші країни. Він знайшов людей, які обкрадали його народ. Тому йому дуже далеко до своїх попередників. путін та його посіпаки обікрали армію та все що могли. І він хотів з "пустими картами" повторити Сталіна, — зазначає доктор психології Василь Мосійчук.

За його словами, Сталін міг балувати себе смачною їжею та розкішними речами, однак у СРСР ніколи не було такої корупції, яка зараз є в росії.

За корупцію, як усім відомо, Сталін зразу ж розстрілював.

І Гітлер так само. Неважливо, що він фашист. Ані у Третьому Рейху, ані в СРСР ніхто не працював, щоб красти. Напевно, були люди, які їли масло, а хтось з голоду помирав. Але таких крадіжок і таких лузерів, які створили корупцію ніхто ніколи не мав, тому путіну дуже важко буде стати Сталіном, — вважає доктор Мосійчук.

Він також звертає увагу на те, що на тлі боягузництва путіна, який досі ховається по бункерах, прості українські чоловіки та жінки продемонстрували справжній героїзм та патріотизм.

Після початку повномасштабної війни 80% людей, які могли тримати зброю в руках, залишилися в Україні. Ми всі бачили, що відбувалося в Києві. Через те, що Київ так самоорганізувався, росіяни усвідомили, що вони нашу столицю ніколи не візьмуть. Його можуть знищити, але не взяти. Ви бачили відео, де люди переносили міни як цигарку. Не боялися загубити життя заради свободи, — нагадує доктор психології Василь Мосійчук.

Вам буде цікаво: Чому Європа не може зрозуміти, що путіну треба все або нічого — Свідомі про несвідоме

План путіна щодо відновлення СРСР неможливо реалізувати

Академік Української академії наук Віталій Луньов погоджується з думкою, що путіну ніколи не вдасться зліпити з себе Сталіна чи Гітлера, як би він не намагався це зробити.

Сталіну та Гітлеру надана чітка історична та юридична оцінка. Повторити їхній досвід неможливо, тому що вони через свої злочини, характерологію, патологію зайняли цю нішу. Росія досі не вийшла з-під сталінської шинелі, і намагання її туди затягувати закінчиться нічим. Чому? Відповідь проста. Друга світова війна була в період, коли в якості філософії в суспільстві була ідея визначення устрою буття в світі. Тобто це був період ідеократії, коли між собою, попри те, що були злочини, сперечалися великі ідеологеми: комунізму, націоналізму, демократії, соціалізму, буржуазії. Тобто це була війна на дуже високому ідеологічному рівні, — пояснює Луньов.

За словами академіка, путіну до цього рівня ніколи не дотягнутися, адже він мислить зовсім іншими категоріями.

Подивіться інтерв’ю путіна. Вони всі завжди починаються однаково: "США вперше використали атомну зброю, а чим ми гірші? Напали на Балкани – а що, нам не можна?!". Путін завжди намагається влізти туди, де ніколи не поміститься, де його не чекають, адже світ змінився. Вже немає протистояння таборів у вигляді комуністичної чи демократичної ідеологій. Ця епоха у світі вже минула, — підсумовує академік Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?