Путін, Меркель та Макрон провели термінови переговори: про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін, Меркель та Макрон провели термінови переговори: про що домовилися

Путін, Меркель та Макрон провели термінови переговори: про що домовилися
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель та французький президент Еммануель Макрон провели телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним. Сторони детально обговорили втілення мінських домовленостей та ситуацію в Україні. Про це з посиланням на речника німецького уряду Штеффена Зайберта повідомляє DW, передає ONLINE.UA.

Вказано, що Меркель і Макрон розкритикували скандальні укази Путіна про спрощення надання громадянства РФ українцям.

"Канцлер Німеччини та президент Франції також заявили, що Росія зберігає місце у Раді Європи, але підкреслили необхідність знайти швидке вирішення "ще відкритих питань", щоб вона могла залишатись повноцінним членом", - йдеться у повідомленні.

В Кремлі зазначають, що під час розмови обговорювалася ситуація довкола "внутрішньоукраїнської кризи" та з урахуванням зміни української влади. В Москві стверджують, що сторони погодилися щодо "безальтернативності" мінських домовленостей як основи мирного врегулювання на Донбасі.

Президент РФ також нагадав про "пріоритетність" набуття в Україні чинності закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, проведення амністії, розмежування сил та налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком та Луганськом.

На сайті Кремля повідомляється, що Путін "звернув увагу" Меркель і Марона на ухвалений Верховною Радою "дискримінаційний" закон про українську мову як державну.

Як повідомляв  ONLINE.UA, президент Чечні Рамзан Кадиров каже, що розчарувався в українському лідерові Володимирі Зеленському після його інавгураційної промови у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?