Путін може назавжди заблокувати Північний потік-2 — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може назавжди заблокувати Північний потік-2 — що сталося

Путін може назавжди заблокувати Північний потік-2 — що сталося
Джерело:  online.ua

Останні гучні скандали та резонансні конфлікти навколо російського газогону "Північний потік-2" підштовхнули команду очільника Кремля Володимира Путіна до неочікуваного рішення. Так, російський виробник газу "Газпром", який підпорядковується президенту РФ, в оприлюдненому ним проспекті єврооблігацій визнав, що існують ризики зупинки чи згортання проєкту газопроводу "ПП-2". Цей документ "Газпрому" опинився в розпорядженні агентства  Reuters, інформує ONLINE.UA.

"При реалізації наших великих міжнародних проєктів, таких як газопровід "Північний потік-2", ми стикалися і можемо продовжувати стикатися з ризиками, пов'язаними зі зміною політичної обстановки в різних регіонах, пов'язаних з такими проєктами... У виняткових обставинах, в тому числі через політичний тиск, такі зміни можуть призвести до призупинення або припинення проєкту", — наголошується в документі російської компанії.

Цією заявою "Газпром" фактично визнав, що Володимир Путін може назавжди заблокувати та зупинити проєкт "Північний потік-2".Що важливо зрозуміти, це неочікуване зізнання офіційної Москви пролунало після того, як Міністерство економіки Німеччини підтвердило, що Білий дім повідомили Берлін про плани ввести санкції щодо російського трубоукладача "Фортуна", який будує газопровід "Північний потік-2". За попередніми даними, санкції американської влади наберуть чинності 19 січня в рамках Закону про протидію американським противникам шляхом санкцій (CAATSA). Нові обмеження будуть запроваджені проти російського трубопровідного корабля "Фортуна" та його власника KVT-RUS.

Варто також нагадати, що 18 січня німецька влада призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2" після скарги екологів. Німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво скандального російського газогону "Північний потік — 2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна заявили про серйозну поступку Україні по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?