Путін може піти далі: міністр оборони України звернувся до Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін може піти далі: міністр оборони України звернувся до Трампа

Путін може піти далі: міністр оборони України звернувся до Трампа

Міністр оборони України Степан Полторак звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням продовжити надання політичної та військової допомоги Україні і зберегти санкції проти Росії, оскільки інакше президент РФ Володимир Путін може піти далі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".
"Дуже важливо для України мати політичну підтримку з боку Сполучених Штатів і зберігати санкції, введені проти Росії, так як це один з найважливіших аспектів для стримування подальшої ескалації з боку президента Володимира Путіна", - сказав Полторак.
На думку чиновника, мета Росії - захоплення інших областей України або навіть вторгнення в одну з країн-членів НАТО.
За словами глави Міноборони, допомога США, особливо в підготовці військ, має вирішальне значення для України.
"На жаль, ми не можемо впливати на будь-які рішення Трампа, він може прийняти їх або не прийняти про допомогу США Україні", - сказав Полторак, додавши, що не дивлячись на це, Україна буде захищатися "до кінця".
На його думку, єдиний спосіб закінчити конфлікт на Донбасі - "політичними і дипломатичними засобами", але це можливо тільки в тому випадку, якщо Україна матиме потужну армію.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві на Майдані Незалежності відбулася акція за припинення агресії РФ проти України, на якій нардепу Надії Савченко не дали слово.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?