Путін на камеру збрехав про референдум в Криму: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін на камеру збрехав про референдум в Криму: опубліковано відео

Путін на камеру збрехав про референдум в Криму: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін збрехав про невизнаний референдум в Криму, на якому жителі півострова 16 березня 2014 року голосували в присутності військовослужбовців РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter "RT російською".
"Вітаю Вас зі святом, з днем ​​возз'єднання Криму і Севастополя з Росією. Цієї історичної справедливості чекали, без жодного перебільшення, і думали про це мільйони людей! І це сталося завдяки вільному волевиявленню кримчан і севастопольців на референдумі два роки тому", - заявив Путін.


Як відомо, в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року спецназ Росії захопив Верховну Раду та Раду Міністрів Криму, після чого члени "ополчення Криму" разом з військовослужбовцями Росії захопили і інші адміністративні будівлі, установи зв'язку, ЗМІ, аеропорти Сімферополя та Севастополя.
На вимогу загарбників в парламенті Криму депутати проголосували за проведення референдуму про розширення автономії Криму. Представників ЗМІ на засідання не пустили. Референдум призначили на 25 травня 2014 року. На голосування депутатів доставляли насильно представники "ополчення Криму".
Незабаром дату референдуму перенесли спочатку на 30 березня, потім, - на 16 березня, і прийняли рішення про голосування не за розширення автономії півострова, а за приєднання Криму до Росії.
У зв'язку з тим, що Україна є унітарною державою, питання відділення регіонів якої має вирішуватися на національному референдумі, результати референдуму в Криму 16 березня 2014 року лідери країн Євросоюзу, США та багатьох інших визнали недійсними ще до його проведення.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко розповів про те, що на основі міжнародних форматів вже ведуться переговори про деокупацію півострова Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?