Путін нарешті вирішив, що робити з листом сина британської жертви "Новачка"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін нарешті вирішив, що робити з листом сина британської жертви "Новачка"

Путін нарешті вирішив, що робити з листом сина британської жертви "Новачка"
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін таки не збирається відповідати на лист сина британки, яка загинула від отруєння "Новачком" у місті Еймсбері. Про це розповів його прес-секретар Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Як відомо, Еван Хоуп надіслав листа російському президенту Володимиру Путіну – "звернувся до нього, як до людини". Він вимагає справедливості, адже мати Евана померла від отрути "Новачка".

На думку речника Кремля, особиста відповідь від очільника Кремля – "це зовсім не обов’язково".

"Справа в тому, що посол Росії призначається указом президента Росії. Власне, він і є надзвичайним і повноважним послом, і має всі повноваження говорити від імені РФ", - сказав Пєсков.

Також зазначається, що Російське посольство в Лондоні запропонувало Хоупу отримати відповіді на всі запитання щодо смерті його матері. Його запрошують безпосередньо в будівлю диппредставництва.

Нагадаємо, Дон Стреджесс померла внаслідок отруєння "Новачком" в липні 2018 року, через кілька місяців після отруєння колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Поліція встановила, що жінка була отруєна слідами нервово-паралітичної речовини, які залишилися від отруєння Скрипаль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість нервового-паралітичної речовини "Новачок", яка містилася в флаконі для духів, використаного при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, могло привести до загибелі 4 тисяч чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?