Путін нарешті визнав перемогу Байдена на виборах в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін нарешті визнав перемогу Байдена на виборах в США

Путін нарешті визнав перемогу Байдена на виборах в США
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін став одним з небагатьох світових лідерів, які досі не визнавали перемогу Джо Байдена на виборах президента США. Офіційний Кремль відмовлявся вітати нового американського главу, хоча результати виборів в США були відомі ще місяць тому. На ігнорування Байдена Путіним звернули увагу в усьому світі, вважаючи, що за цим стоїть щось більше, ніж просто намір дотримуватися процедур виборчого процесу в США, як поясняли в Кремлі мовчання Путіна, який чотири роки тому, в 2016 році, одним з перших привітав Трампа до офіційних оголошень. 15 грудня довгоочікуване привітання Путіна, адресоване Байдену, відбулося. Цей факт з іронією прокоментували навіть в кремлівському пулі, де написали, що "вся Америка видихнула з полегшенням" після рішення російського президента. Як Путін привітав Байдена з перемогою на виборах в США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

У вітальній телеграмі Байдену Путін побажав новому президенту США усіляких успіхів і висловив упевненість, що Росія і США, що несуть особливу відповідальність за глобальну безпеку і стабільність, можуть, незважаючи на розбіжності, реально сприяти вирішенню багатьох проблем і викликів, з якими зараз стикається світ. Втім, не забув Путін нагадати Байдену і свої умови політичного співробітництва, які "засновані на принципах рівноправності і взаємної поваги, відповідають інтересам народів обох країн і всього міжнародного співтовариства".

"Зі свого боку готовий до взаємодії і контактам з Вами", - підсумував Путін в телеграмі.

Як відомо, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, але в американців уже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який набрав 306 голосів з 270 необхідних для перемоги. У Трампа - 232 голоси, але він стверджує, що виграв президентські вибори в США, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді. 15 грудня 2020 року Колегія вибірників підтвердила перемогу Джо Байдена на виборах президента США.

Байдена з перемогою на виборах в США першими привітали прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Емануель Макрон, речник німецького парламенту Зайберт Штеффен опублікував офіційні привітання від канцлерки Німеччини Ангели Меркель. З перемогою на президентських виборах Байдена також привітали спікер Європарламенту і голови Європейської ради Шарль Мішель і Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вітання висловив і генсек НАТО Єнс Столтенберг. Президент України Володимир Зеленський і українські політики також привітали Байдена з перемогою на виборах в США. Зеленський зазначив, що Україна з оптимізмом розраховує на подальше партнерство зі Сполученими Штатами в різних областях, а колишній президент Петро Порошенко вважає, що Україні пощастило з новим американським президентом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз готує пропозицію новому президенту США Джо Байдену щодо співпраці з Росією та Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?