Путін навмисно підіграв Зеленському: експерт пояснив стратегію Кремля на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін навмисно підіграв Зеленському: експерт пояснив стратегію Кремля на Донбасі

Путін навмисно підіграв Зеленському: експерт пояснив стратегію Кремля на Донбасі
Джерело:  24 канал

Президент Росії Володимир Путін домагається того, щоб в ОРДЛО пройшли вибори на його умовах. Глава Кремля навмисно підіграв українському лідеру Володимиру Зеленському в розведенні сил на Донбасі, щоб не укладати нові Мінські угоди, які не вигідні Москві. Таку думку висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк в інтерв'ю 24 каналу, передає ONLINE.UА.

Експерт вважає, що стратегія Зеленського полягала в тому, щоб довести, що Росія і проросійські бойовики порушують перемир'я на Донбасі і не виконують домовленості. У підсумку ж - Мінські угоди не працюють, треба виходити на нові, але Путін цього не хоче.

"Зеленський хотів показати, що" Мінськ-2 "не працює, а тут Путін підіграв. Знизилася кількість обстрілів в пунктах розведення військ. Це все Путін робить для того, щоб провести вибори в ОРДЛО на своїх умовах. В Росії кажуть Україні: тепер проводите вибори. Соцопитування показує, що вибори там точно не можна проводити. Це гол в свої ворота", - упевнений Давидюк.

Він нагадав, що вибори - це перш за все агітація, яку зараз не можуть провести на окупованому Донбасі українські політики, так як кордон контролюють росіяни. Експерт вважає, що потрібен проміжний період на деокупацію і реінтеграцію ОРДЛО.

Нагадаємо, Зеленський планує підняти на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі питання про проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій. Український глава підкреслював, що це найголовніше питання, який потрібно обговорити з Путіним.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський розповів, чого чекає від зустрічі в нормандському форматі. Президент України під час саміту розраховує говорити про повернення українського контролю над ОРДЛО з чіткими термінами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?