Путін не готовий до мирних переговорів – Шольц
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не готовий до мирних переговорів – Шольц

Путін не готовий до мирних переговорів – Шольц
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що Путін все ещ не готовий вести переговори про справедливий мир. Про це він сказав 27 лютого на своєму виступі у Бундестазі.

Джерело: Merkur.de з посиланням на промову Шольца

Ще не час для переговорів з Путіним

Шольц у своїй промові в німецькому парламенті сильно сумнівається у готовності російського президента до мирних переговорів.

Президент Росії Володимир Путін наразі не відкритий для переговорів щодо припинення війни в Україні, розпочатої вторгненням Москви трохи більше року тому, - заявив у четвер канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Також канцлер у своїй промові звинуватив Путіна у бажанні знищити Україну.

Путін робить ставку на "жорстокі репресії проти власного населення". “Імперіалізм Путіна” не повинен перемагати, — сказав Шольц.

Військова допомога Німеччини

В промові Шольц наголосив, що Німеччина й надалі буде поруч з Україною. Він повідомив, що вже надано мільярдну гуманітарну допомогу та доставлено зброю. Також Шольц обіцяє розширити підтримку.

У заяві канцлера йдеться, що Київ може розраховувати на більше танків, реактивних систем залпового вогню та артилерійських систем.

Спочатку це були базуки та ракети Stinger, зараз це бронетранспортери та бойові танки. Поставки німецької зброї в Україну протягом останніх дванадцяти місяців поступово збільшувалися. Німеччина надала Україні військову допомогу на суму 2,6 млрд євро.

Хоч Німеччина значно відстає від США, але в сумі допомога приблизно така, яку надала Великобританія. За статистичними даними, німецька військова допомога за економічною потужністю посідає 18 місце серед 30 країн НАТО.

Далеко попереду три країни Балтії та Польща – всі безпосередні сусіди Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?