Путін не хоче миру в Україні та зустрічатися із Зеленським — прем’єр Італії
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін не хоче миру в Україні та зустрічатися із Зеленським — прем’єр Італії

Путін не хоче миру в Україні та зустрічатися із Зеленським — прем’єр Італії
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що дипломатичні зусилля Заходу переконати президента Росії Володимира Путіна зупинити війну в Україні не дають результатів.

Джерело: Firstpost

Італія не бачить результатів телефонних розмов з Путіним

Я починаю думати, що люди мають рацію, коли кажуть: «З ним марно говорити, це просто марна трата часу», — сказав Драгі.

Драгі сказав, що він завжди вважав, що президент Франції Еммануель Макрон, який зараз головує в ЄС, правий, бо хоче спробувати всі можливі шляхи діалогу.

Але у мене складається враження, що жах війни з її бійнями, з тим, що вони зробили з дітьми та жінками, повністю не залежить від слів і телефонних дзвінків. Поки що метою Путіна були не пошук миру, а спроба знищити український опір, окупувати країну, – сказав італійський лідер.

Маріо Драгі (фото — Flickr.com)

Він розповів про деталі своєї телефонної розмови з господарем Кремля.

Під час телефонної розмови я сказав йому, що телефоную, щоб поговорити про мир. Я запитав його: Коли ви зустрічаєтеся зі Зеленським? Тільки ви удвох зможете знайти рішення. Він відповів: Час іще не настав. Я наполягав: Ухваліть рішення про припинення вогню. І знову: Ні, час ще не настав, – поінформував Маріо Драгі.

Італійський лідер заявив, що хоча економічні санкції проти Росії є «суттєвими для послаблення агресора», вони не обов’язково зупинять війну в короткостроковій перспективі.

Тим не менш, Захід міг би безпосередньо допомогти Україні, постачаючи зброю.

Нам потрібно безпосередньо допомагати українцям, і це те, що ми робимо. Не робити цього було б рівносильно тому, що казати їм: здавайтеся, прийміть рабство та підкоріться — послання, яке суперечить нашим європейським цінностям солідарності, — сказав Драгі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?