Путін не зупиниться: з'явився прогноз щодо наступного пам'ятника в Москві
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін не зупиниться: з'явився прогноз щодо наступного пам'ятника в Москві

Путін не зупиниться: з'явився прогноз щодо наступного пам'ятника в Москві
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда припустив, що після  відкриття пам'ятника київському князю Володимиру біля стін Кремля  президент Росії Володимир Путін може ініціювати встановлення пам'ятника покійному лідеру Сирії Хазефу Асаду.


Про це він написав у статті на ONLINE.UA.


Експерт підкреслив, що зведенню пам'ятника Володимиру приділили увагу на вищому рівні, раз встановили його на Боровицькій площі, незважаючи на те, що вона є пам'ятником історичної спадщини ЮНЕСКО.


Читайте також: Пам'ятник князю Володимиру в Москві: в Україні вказали на найважливішу деталь


"Схоже, в Москві сповнені впевненості, що нинішня глава ЮНЕСКО Ірина Бокова (родом з Болгарії) зуміє не допустити санкцій міжнародних культурних організацій проти подібного самоуправства. Адже установка 40-тонного пам'ятника висотою 17,5 - не тільки непроста процедура з інженерної точки зору, але і відповідальний політичний момент", - написав він.


Також він висловився про справжні причини встановлення пам'ятника київському князю в столиці Росії: "Насправді безглузда фігура Володимира біля стін Кремля - ​​це демонстрація комплексів Володимира Путіна, який так і не впорався з завданням підпорядкування України Росії, але втратив довіру Заходу".


Читайте також: Пам'ятник князю Володимиру в Москві: названі три головні цілі Путіна


"Росії набагато простіше витратити 40 тонн бронзи на велетенську постать князя, який не мав ніякого відношення до Москви (її не існувало під час його життя), ніж створити власний ефективний історичний міф і підвищити свій авторитет на міжнародній арені цивілізованими методами. Кремль в цьому питанні, як і в багатьох інших, вважає за краще брати голосом і грошима, тому в світлі останніх міжнародних подій можна очікувати появи у російського МЗС або Міноборони пам'ятника Хафез Асаду - покійному лідеру Сирії", - резюмував Євген Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Путін поставив пам'ятник своїм комплексам: справжні причини появи Володимира в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?