Путін не зважиться - з'явився обнадійливий прогноз по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не зважиться - з'явився обнадійливий прогноз по Донбасу

Путін не зважиться - з'явився обнадійливий прогноз по Донбасу

Війна на Донбасі і безперервна збройна агресія Росії проти України завершиться мирним врегулюванням. Завдяки особистому контролю канцлерки Німеччини Ангели Меркель російський глава Володимир Путін не зважиться на ескалацію на Донбасі, так як за це йому доведеться заплатити непомірно високу ціну. Поки Меркель виступає посередником в переговорах Києва і Москви, українці можуть спати спокійно. Такий прогноз зробив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"До того часу, поки Меркель буде продовжувати займатися українським файлом, поки Меркель особисто щотижня, кожні два тижні дзвонитиме нашому президентові, дзвонитиме після цього Путіну, і координуватиме цей весь мирний процес, який є дуже і дуже чутливим, тендітним, поки Ангела Меркель залишається і зберігає цю провідну роль, я думаю, що українці можуть спати спокійно, і ми можемо не боятися того, що завтра раптом почнеться чергова ескалація. Оскільки Путін чудово розуміє, що в такому випадку ціна, котору він буде змушений заплатити за цю агресію, буде непомірно високою ", - зазначив дипломат.

Мельник підкреслив вирішальну роль Меркель у врегулюванні збройного конфлікту на Донбасі. Посол переконаний, що Меркель доведе свою місію до успішного завершення.

"Це означає, що до припинення війни, до досягнення миру", - підсумував дипломат.

Мельник нагадав, що вже 12 травня пройдуть переговори з федеральною канцлеркою Ангелою Меркель у вигляді відеоконференції. Він переконаний, що саме на них українським властям вдасться отримати підтримку з боку вищого керівництва Німеччини не тільки для подальшого пошуку миру на сході України і для деокупації Криму, але так само і для допомоги Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили Путіну безкомпромісний ультиматум по Донбасу. Вашингтон нагадав, що саме Росія розв'язала війну на Донбасі і зобов'язана її припинити шляхом виконання Мінських угод, які російський глава Володимир Путін і його команда з першого дня укладення порушують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?