Путін неочікувано нагадав США про ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін неочікувано нагадав США про ядерну зброю

Путін неочікувано нагадав США про ядерну зброю
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін стверджує, що Росія готова відмовитися від нової угоди про скороченнях стратегічних наступальних озброєнь, якщо США не зацікавлені в її продовженні. З такою заявою він виступив на тлі погіршення відносин між Росією й Заходом, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Також президент РФ додав, що Велика Британія і Кремль мають "перегорнути сторінку" та "залишити позаду" напругу, яка виникла в дипломатичних відносинах між країнами.А погіршилися після того, як російські розвідники в Солсбері отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, а також спричинили смерть британської громадянки внаслідок отруєння.

Окрім того, майбутнє угоди "Новий Старт" між Росією та Сполученими Штатами про подальше скорочення та обмеження стратегічного наступального озброєння лишається невизначеним. Це єдина двостороння угода, яка обмежує розгортання двома країнами стратегічного ядерного озброєння.

"Нам необов’язково її подовжувати. Наші системи можуть гарантувати безпеки Росії протягом достатньо тривалого часу. Якщо ніхто не хоче подовжувати угоду "Новий Старт" – що ж, тоді не будемо", – заявив Володимир Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільниця міноборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що через відчуття взаємної загрози від можливого застосування ракет напруженість політичних взаємин у світі зростає —  збільшується ймовірність ядерної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?