Путін несподівано розпочав перевірку боєготовності військ РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін несподівано розпочав перевірку боєготовності військ РФ

Путін несподівано розпочав перевірку боєготовності військ РФ
Джерело:  online.ua

14 січня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін розпочав перевірку бойової готовності у Східному військовому окрузі РФ. Міністерство оборони Росії стверджує, що ці заходи є плановими.

Джерело: сайт Міноборони РФ 

У Росії почалася раптова перевірка боєготовності військ

За словами російських журналістів, у збройних силах Росії тривають планові заходи зимового періоду навчання військ.

Окрім того, вказано, що перевірка розпочалася у межах підготовки до проведення стратегічних командно-штабних навчань Схід-2022.

Представники Міністерства оборони РФ запевняють, що військові повинні відпрацювати широкий спектр завдань щодо організації всебічного виконання вправ з предметів бойової підготовки з проведенням тактичних навчань та бойових стрільб на віддалених полігонах.

Вони також додають, що особливу увагу під час перевірки бойової готовності у Східному військовому окрузі будуть приділяти можливості перевезення військ в установлений термін.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Зазначимо, нещодавно стало відомо, що у Західному військовому окрузі Росії також розпочалися масштабні військові навчання у:

  • Воронезькій,

  • Білгородській,

  • Брянській,

  • Смоленській областях.

Окрім того, наголошувалося, що Володимир Путіна перекидає війська на захід. На залізничних платформах журналістах помітили вантажівки, танки, БМП, реактивні системи залпового вогню "Град" та "Ураган".

У Байдена попереджають, що РФ може піти на ескалацію

Нещодавно представник Штатів в ОБСЄ попередив, що потрібно готуватися до ескалації з боку РФ Майкл Карпентер також звернув увагу на те, що у такому випадку команді Володимира Путіна доведеться зіткнутися з новими серйозними санкціями. Як стверджує дипломат, Білий дім хоче вирішити цю проблему дипломатичним шляхом, однак готується до різних варіантів розвитку подій.

Карпентер наголосив, що РФ продовжує скупчувати свої сили біля кордонів України. Він додав, що йдеться про десятки тисяч військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?