Путін оголосив в Росії масштабну вакцинацію від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін оголосив в Росії масштабну вакцинацію від COVID-19

Путін оголосив в Росії масштабну вакцинацію від COVID-19
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін продовжує шокувати росіян абсурдними рішеннями. На цей раз він вирішив масово вакцинувати від коронавіруса всю країну російським препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я. 2 грудня Путін наказав віце-прем'єру Тетяни Голікової по всій Росії почати масову вакцинацію від коронавірусной інфекції на наступному тижні. Він запевнив, що російська промисловість готова до виробництва необхідної кількості доз вакцин Супутник V, яку глава Кремля вважає першою в світі зареєстрованої вакциною від коронавіруса, хоч вона і не довела свою ефективність на клінічному рівні. Росіяни в соцмережах миттєво відреагували на рішення президента РФ. Вони вважають, що Путін зовсім не в своєму розумі, раз вирішив наразити на небезпеку всю країну, змусивши людей вводити сумнівний препарат, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Прошу вас організувати роботу таким чином, щоб в кінці наступного тижня ми вже приступили до цієї масштабної вакцинації", - звернувся Путін до Голікової.

Вона йому спробувала натякнути, що ще не все готово для цього. Але Путін не став слухати віце-прем'єра.

"Давайте ви не розмовляйте, а починайте", - підтвердив свій наказ Путін, додавши, що вже виробники Супутник V запевнили в готовності 2 млн доз препарату.

Путін, правда, не вказав, що його "перша в світі вакцина проти коронавіруса" все ще не пройшла клінічні випробування і може бути небезпечною для людей, так як побічні ефекти препарату нікому невідомі. Тому росіяни б'ють на сполох і масово відмовляються бути "піддослідними кроликами" і ризикувати власним здоров'ям заради амбіцій глави Кремля.

"Путін зовсім з глузду з'їхав. Неперевірений препарат в народ вливати. Себе завакцинуй, розумник; Тепер він повинен показати приклад нації і першим зробити щеплення; Наступного тижня оголосять, що вакцинація проведена у всіх регіонах і дала 100 відсотків успішний ефект; Примусова вакцинація кріпаків. Хто б сумнівався; Якби у Росії була єфективна вакцина - її б неодмінно в першу чергу вкололи б Путіну; Давайте всіх вколимо невідомо чим, а потім вирішимо, даремно ми це зробили або не стоїло! ", - коментують громадяни РФ рішення Путіна.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я Росії ще 15 серпня повідомило про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Російську вакцину розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей. 14 жовтня Путін офіційно заявив, що в Росії зареєстрована друга вакцина від коронавируса. Більш того, Путін запевнив, що на підході вже й третя вакцина. Важливо відзначити, що як і перша російська вакцина "Супутник V", друга під назвою "ЕпіВакКорона" ще не пройшла кліничні випробування і не довела свою ефективність і безпеку.

Нагадаємо, кілька днів тому Путін з російською вакциною проти коронавіруса серйозно оскандалився. Справа в тому, що у деяких добровольців, які брали участь у випробуваннях російської вакцини "Супутник V", виявили коронавірус. Цю інформацію навіть підтвердив і директор центру Гамалії, який розробив препарат, Олександр Гінзбург. Він почав стверджувати, що учасники досліджень, про які йде мова, могли одержати не вакцину, а плацебо. Кинувся захищати вакцину і Путін - він запевнив росіян, що вакцина від коронавіруса вітчизняного виробництва працює ефективно і без збоїв, а вакцина Великобританії - "з деякими збоями" через аденовірус мавпи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі пояснили, чому Путін не вакцинувалася російською вакциною від коронавіруса. Виявилося, він не може ризикувати здоров'ям, поки вакцина несертифікована.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?