Путін остаточно вирішив приховати від світу свої військові плани
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін остаточно вирішив приховати від світу свої військові плани

Путін остаточно вирішив приховати від світу свої військові плани
Джерело:  online.ua

18 травня Держдума РФ проголосує за вихід з міжнародного Договору про відкрите неба, що запропонував російський президент Володимир Путін у відповідному законопроєкті. Вихід з ДВН дозволить Путіну повністю засекретити військові маневри РФ.

Джерело: Известия

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький переконаний, що документ буде прийнятий парламентаріями. За його словами, повністю всі процедури по виходу РФ з Договору про відкрите небо мають бути завершені до кінця травня.

Росія виходить з Договору про відкрите небо - наслідки

ДОН - це міжнародна угода, яку підписали 24 березня 1992 у Гельсінкі представники 34 держав-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), в тому числі і Україна. Він вступив в силу в 2002 році і дозволяв державам-підписантам пролітати над територією одна одної зі спеціальним сенсорним обладнанням, щоб переконатися, що інші країни не готують зовнішніх військових дій.

В Європі вважають вихід Росії з ДВН ударом по глобальній безпеці, який ще більше підірве міжнародні угоди про контроль над озброєннями. Світові лідери попереджають, що тепер міжнародна обстановка стане ще більш ризиковою і менш передбачуваною.

У НАТО звинувачують Росію в підриві світової безпеки і нагадали, що ще готові до діалогу з російською владою з цього питання. При цьому в Альянсі підкреслюють, що Росія регулярно порушувала умови цієї угоди, підриваючи внесок цього важливого договору в безпеку і стабільність в євроатлантичному регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?