Путін отримав від Туреччини газовий "ніж у спину"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін отримав від Туреччини газовий "ніж у спину"

Путін отримав від Туреччини газовий "ніж у спину"
Джерело:  Коммерсант

Найбільший російський газовий монополіст "Газпром" може втратити свій найбільший актив в Туреччині.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
Турецька влада на початку грудня за підозрами у зв'язках з організацією Фетхуллаха Ґюлена націоналізувала і змінила раду директорів в Akfel Holding - найбільшому приватному імпортері газу в країні, в якому володіють частками "Газпром" і Газпромбанк. Частки двох цих російських компаній в Akfel Holding були націоналізовані. В результаті Росію чекає новий газовий спір з Туреччиною.
За даними джерел видання, 2 грудня в нову раду директорів увійшли представники TMSF і консультанти. Це стало можливим завдяки надзвичайному декрету N674, прийнятому після спроби держперевороту в Туреччині, яка мала місце в липні цього року. Документ дозволяє владі "брати під контроль" компанії, які звинувачуються або навіть тільки підозрюються у фінансуванні організації Фетхуллаха Ґюлена. Жертвами декрету вже стали близько 1,2 тисяч турецьких компаній.

Читайте також: Соц мережі розвеселила "грізна" заява Росії щодо газу

Згідно з інформацією журналістів, в "Газпромі" обурюються через дії турків, і глава компанії Олексій Міллер порушив питання на зустрічі з прем'єром Туреччини Біналі Йилдиримом, який приїжджав до Москви 6 грудня, проте той не дав предметних пояснень.
"У нас просто забрали найбільш ефективного та прибуткового продавця російського газу в Туреччині", - сказало журналістам джерело, близьке до "Газпрому".
На його думку, актив "забрали з кінцями".
Тепер невідомо, наскільки жорстку позицію займе російський газовий монополіст, якому газовий "ніж у спину" від Туреччини завадить в реалізації проекту "Турецький потік".
Соцмережі почали активно обговорювати новину.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії потішили новою "страшилкою" для українців, заявивши, що "Газпром" може обмежити або взагалі припинити поставки транзитного газу через Україну в тому випадку, якщо Київ почне красти паливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?