Путін перетворив Білорусь на законну ціль для НАТО — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін перетворив Білорусь на законну ціль для НАТО — експерт

Путін перетворив Білорусь на законну ціль для НАТО — експерт
Джерело:  online.ua

31 березня білоруський диктатор Олександр Лукашенко, під час традиційного звернення до народу, почав лякати міжнародну спільноту російською ядерною зброєю. На переконання військового експерта Олега Жданова, нові заявив Лукашенка – це натяки на погрози НАТО, які роблять його країну законною цілюю для Альянсу.

Джерело: "24 Канал"

Лукашенко новими погрозами налаштовує проти себе НАТО

Якщо Путін говорив, що Росія закінчує будівництво сховища для тактичної ядерної зброї та планує 1 липня закінчення будівельних робіт, то Лукашенко заговорив про міжконтинентальні балістичні ракети.

Жданов звертає увагу на те, що білоруському диктатору навіть вдалося переплюнути очільника Кремля, оскільки Лукашенко заявив, що РБ хоче захиститися від НАТО російською ядерною зброєю.

Яким треба бути несповна розуму, щоб розміщення чужої ядерної зброї на своїй території допомогло захиститися від НАТО? Навпаки, ви стаєте мішенню номер один, – пояснює військовий експерт.

За його словами, саме це і збільшує пріоритетність вогневого удару саме по території Білорусі.

Путін загнав Білорусь у нову пастку

Як стверджує Олег Жданов, вкрай дивним та нелогічним є вибір Білорусі для розміщення на її території ядерної зброї.

6 тисяч кілометрів мінімальна дальність пуску цих ракет. Куди вони будуть летіти? По Вашингтону? Так час підльоту із Далекого Сходу набагато менша.

Військовий експерт також наголошує, що Білорусь опинилася у пастці, й цьому посприяв безпосередньо російський диктатор, оскільки саме по РБ можуть вдарити конвенційною зброєю, щоб знищити ядерну зброю РФ.

Олег Жданов попереджає, що це буде ефект "брудної" бомби, тобто забруднення території Білорусі.

Головною перлиною у промові Лукашенка була молебень Путіна про мир, яку він озвучив. Лукашенко ризикнув знову запропонувати Мінськ у ролі переговорного майданчика – це ж підіймає його престиж.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?