Путін у режимі гри виховав у росіян безпомічність — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін у режимі гри виховав у росіян безпомічність — академік Української академії наук Віталій Луньов

Путін у режимі гри виховав у росіян безпомічність — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Як режиму диктатора Володимира Путіна вдалося перетворити російський народ на людей з навченою безпомічністю та чи можуть українці назавжди відірватися від Росії обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

За словами академіка Української академії наук Віталія Луньова, усі 20 років свого правління російський диктатор Володимир Путін присвятив тому, щоб зломати віру росіян у власні сили.

Він навмисно створював сценарії, в рамках яких навіть тих, хто хотів щось виправити, "каструють" та вбивають.

Президент РФ привчив російський народ до думки, що зміни неможливі, тому намагатися навіть не має сенсу.

Путін в режимі "гри" змусив росіян повірити у власну безпомічність

Що вони роблять? Це ж все робить ФСБ за підтримки своїх колег з інших країн. Вони спеціально беруть якого-небудь опозиціонера-героя. Доводять його до певного рівня гласності, коли у нього з'являється аудиторія. Потім вони його вбивають, дискредитують, саджають в тюрму. Виходять сотні-тисячі, мільйони людей, можливо, навіть сумарно по всім містам. І це ніяк не закінчується. Чому? Тому що цей сценарій з самого початку написаний і контролюється пропагандистським відділом КГБ і іншими службами. Тобто це гра. Коли ніби ось-ось щось вийде. Ось цей Олексій (Олексій Навальний - ред.), його отруїли, майже з нього Віктора Ющенка зробили, який також ледь не вмер після отруєння. І знову облом, знову не виходить. По суті, з росіян роблять тих, кого психолог Філіп Зімбардо назвав людьми з навченою безпомічністю, — пояснює феномен інертності росіян Віталій Луньов.

За словами академіка Української академії наук, це дуже важливий принцип.

Він нагадав, що люди ніколи не народжуються безпомічними в соціальному та в особистісному планах. Вони вчаться безпомічності так само, як іншим навикам.

Саме тому Кремль витрачав десятиліття на те, щоб навчити росіян цій жахаючій інертності.

Вам буде цікаво: Сумніви — зброя ворога: в чому не можна сумніватися під час війни

Як українцям остаточно розірвати усі зв'язки з Росією

На переконання Віталія Луньова, Україна зробила дуже багато, щоб відірватися від своєї сусідки-агресорки на усіх можливих рівнях.

До прикладу, в Україні давно закінчилася епоха пострадянщини.

Епоха червоного директорату зараз закінчується тим, що "каструють" наших олігархів, забирають у них все, а особливо «мікрофони» - телеканали і все інше. Тобто вже у нас з'являється цивілізаційний момент відриву від Росії шляхом жертв, неминучої втрати чогось. І ми ніколи не зрозуміємо, особливо зараз, що там відбувається. Це не те, що неможливо, в цьому навіть немає потреби, — зазначає академік Української академії наук.

Як вважає Віталій Луньов, наразі є лише один рецепт для остаточного розриву усіх зв'язків з Росією — самозахист та віддалення.

Є лише дві потреби зараз – захищатися та ігноруючи віддалятися. Віддалятися навіть ціною близьких стосунків, якихось приємних родинних спогадів. На жаль, це етноцивілізаційний вибір зараз має бути. Ось на що я б звернув увагу. От через місяць-два з'явиться у росіян якась нова мулька. Її почнуть розкручувати і все – ми ніколи їх так не переможемо. Як Богдан Ткач минулого разу казав, що там – рептилія. Тобто ми не зможемо стати рептилією, щоб перемогти ту рептилію. Як на мене, у нас інший шлях, взагалі не пов'язаний з тим, щоб з ними дискутувати і якось на них впливати раціонально, – озвучив свою думку академік Української академії наук Віталій Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Читайте також: Українців 30 років схиляли до рептильної моделі Росії: що потрібно змінити

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?