Путін підписав новий скандальний закон - що важливо знати кожному
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підписав новий скандальний закон - що важливо знати кожному

Путін підписав новий скандальний закон - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

24 квітня очільник Кремля Володимир Путін підписав закон, що дозволяє надавати громадянство РФ без відмови від наявного. Варто звернути увагу на те, що раніше для отримання російського громадянства потрібно відмовитися від громадянства іншої країни, однак тепер, як бачимо, влада РФ, вирішила піти іншим шляхом. Наразі відомо, що даний закон виключає вимогу про проживання на території Росії протягом 3 років і підтвердження наявності законного джерела коштів для вихідців з пострадянського простору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Що важливо розуміти, дані вимоги також виключаються для іноземців, які перебувають у шлюбі з громадянами РФ за умови проживання в Росії і наявності спільних дітей, а також для іноземців, хоча б один з батьків яких є громадянином РФ, які проживають в Росії.

Окрім того, наголошується, що спрощений порядок отримання громадянства тепер буде поширений на жителів України, Молдови, Білорусі та Казахстану за наявності дійсного дозволу на проживання, але без дотримання встановленого терміну проживання в РФ.

Зазначається, що з трьох до одного року знижується вимога про тривалість трудової діяльності при прийомі до громадянства РФ у спрощеному порядку іноземців та осіб без громадянства, які проживають у Росії і отримали після 1 липня 2002 року освіту за основними програмами в освітніх або наукових організаціях РФ, мають держакредитацію. Варто також зазначити, що закон набере чинність через 90 днів після опублікування.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно Держдума РФ вже ухвалила в першому читанні та в цілому законопроєкт, який звільняє від сплати державного мита мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей, які хочуть отримати російський паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?