Путін підписав закон про покарання за порівняння СРСР з нацистською Німеччиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підписав закон про покарання за порівняння СРСР з нацистською Німеччиною

Путін підписав закон про покарання за порівняння СРСР з нацистською Німеччиною
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон, згідно з яким в адміністративному кодексі РФ з'явилася стаття, яка передбачає покарання за ототожнення цілей та дій СРСР і нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

Джерело: портал правової інформації РФ

Росіянам заборонили порівнювати СРСР і Третій Рейх

Адміністративна відповідальність встановлюється за за «публічне ототожнення» цілей і дій СРСР і нацистської Німеччини, а також заперечення «вирішальної ролі» та «гуманітарної місії» СРСР у Другій світовій війні.

Покарання передбачає штраф для громадян у розмірі 1-2 тис. рублів або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Для посадових осіб штраф буде у 2-4 тис. рублів, для юридичних - 10-50 тис. рублів.

Якщо особа повторить правопорушення штраф громадянам збільшуються до 5 тис. рублів, для посадових осіб - до 20 тис. рублів, для юридичних - до 100 тис. рублів.

Крім того, посадовим особам загрожуватиме дискваліфікація на строк від шести місяців до року, юридичним особам - адміністративне зупинення діяльності на строк до 90 діб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?